FAALİYETLER

Sözcükten Forma Aktarım

07 Ekim 2024

11:00

KMF'24 Kültür Park Festival Alanı

Arş. Gör. Dr. Zeynep Fatma NİĞDELİ, Arş. Gör. Kübra   ÖZDEN MALÇOK

Sözcükten Forma Aktarım

Mimarlık alanında farklı bir yaklaşım sunmak amacıyla düzenlenen bir atölye çalışmasıdır. Bu etkinlikte, katılımcılar kelimelerin taşıdığı anlamları ve duyguları, çizgilerle ve formlarla ifade etme fırsatı bulacaklardır. Atölye, özgün düşünmeyi teşvik eden interaktif seanslar, beyin fırtınası ve eskizlerle devam edecektir.
Yürütücüler, katılımcılara kelimelerin mimari ve sanatsal anlatılar oluşturmadaki rolünü göstermenin yanı sıra çizim tekniklerini geliştirme konusunda rehberlik edeceklerdir. Tasarım sürecinin başlangıcında kelimelerin ve kavramların belirleyici etkisini anlamak, katılımcılara mekanların estetik ve fonksiyonel yönlerini daha iyi yorumlama yeteneği kazandıracaktır. Sürecin başlangıcında İtalo Calvino’nun ‘’Görünmez Kentler’’ kitabından alınan bir pasaj katılımcılarla paylaşılacaktır. Metnin okunup irdelenmesi sonrasında bir beyin fırtınası yapılarak metinden çıkarılacak kavramlar, yapılacak eskziler için bir çıkış noktası oluşturacaktır.
Etkinliğimiz, mimarlar ve mimarlık eğitimlerine devam etmekte olan öğrenciler için ilham verici bir platform sunarak, tasarım yeteneklerinin geliştirmesi hedeflemektedir.

Atölye Başvuru Formu